WhatsApp

×

İletişim Bilgileri

Site içi arama

Self Levelling Tesviye Şapı

Self Levelling Tesviye Şapı

29 Şubat 2024, 16:27
Self Levelling Tesviye Şapı

Deko Metalik Epoksi Yapı Kimyasalları Limited Şirketi

Self Levelling Tesviye Şapı Nedir?

Kendinden Yayılan Zemin Şapları, epoksi zemin kaplama, pvc zemin kaplama ve ahşap zeminler için uygulayabileceğiniz düz bir yüzey oluşturmak için kullanılan önemli bir bileşendir. Genellikle sert bir beton tabanın üzerinde son işlem ürünü olarak kullanılır ve ayrıca yerden ısıtma borularının kaplanması için de kullanılabilir.

Beton Zemin Tesviye Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Evinizde veya iş yerinizde beton zemin var mı? Belki de fark etmişsinizdir, ne kadar güzel görünseler de beton zeminleriniz aslında düzensizdir ve bir çözüme ihtiyacınız vardır! Beton zeminleriniz tamamen düz değilse panik yapmayın, bir çözüm var ve buna zemin tesviyesi deniyor.

Endüstriyel bir beton zeminin profesyonelce döşenmesi en iyi çözümdür. Beton döşemeniz profesyonelce yapılmazsa, bu düz olmayan bir zemine neden olabilir. Özellikle geniş alanlara beton döşenmesi, aşırı derecede ıslak ve ağır betonu hareket ettirme ve döşemedeki zorluk nedeniyle biraz yanlışlık ve pürüzlülüğe neden olabilir.

Düzensiz Beton Zeminlerin Sebepleri Nedir?
Zeminler birçok şeyden dolayı zamanla pürüzlü hale gelebilir, ancak esas olarak çatlama ve nem nedeniyle. Dolayısıyla, düz olmayan bir zemini kendiniz yenilemek veya mevcut zemini tamamen değiştirmek istiyorsanız, büyük olasılıkla beton zemini düzleştirmeniz gerekecektir. Doğru hazırlık, teknikler ve ekipmanla, kendi beton zemini sadece birkaç gün içinde düzleştirebilirsiniz!

Tesviye Bileşeni Ne Zaman Kullanılmalı
Birçok insan beton zeminlerini kendileri düzleştirmeyi tercih ediyor. Bununla birlikte, beton bir zemin üzerinde kendiliğinden yayılan bileşik kullanmak, zeminin ne kadarının düz olmadığına bağlıdır. Zemininizin ne kadar düz olmadığını doğru bir şekilde ölçmek için uzun bir su terazisi de kullanabilirsiniz.

Kabarcık ortada olana kadar seviyenin alt ucunu tutun ve ardından zemin ile seviyenin yükseltilmiş ucu arasındaki boşluğu ölçün. Beton zeminin seviyesi 5 mm'den azsa, yüzeyi düzleştirmek için kendiliğinden yayılan bir döşeme bileşiği kullanabilirsiniz. Kendiliğinden yayılan zemin şapı bileşiğini herhangi bir yapı marketten satın alabilirsiniz.

Yerdeki Yüksek ve Alçak Noktaları İşaretleyin
Bir parça tebeşir veya kurşun kalem kullanarak, zeminde yüksek veya alçak noktalar, beton tümsekler veya çukurların olduğu alanları işaretleyin. Son olarak, betonda ilk kez gözden kaçırmış olabileceğiniz herhangi bir çöküntüyü ortaya çıkarmak için bir seviye ile zemini süpürün.

Kendiliğinden Yayılan Bileşik Türleri
Kendinden yayılan iki ana tip bileşik vardır. İlki, ayrı bir kapta bir lateks sıvısı ile gelen bir tozdur. Hazırlamak için tek yapmanız gereken, ikisini karıştırarak bir bileşik oluşturmaktır. İkinci tip kendiliğinden yayılan bileşik, içinde lateks bileşiği bulunan bir toz torbasıdır. Bunu kullanmak için su ile karıştırmanız yeterlidir.

Otomatik tesviye bileşiğini ilk kez kullanıyorsanız, karıştırması ve çalışması çok daha kolay olduğu için ikinci türü kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kendinden Yayılan Zemin Şapları Nedir?
Kendiliğinden yayılan bir şap bileşiği lateks içerir çünkü bunlar çok ince bir tabaka halinde döşenir ve beton zeminlere çatlamadan hareket etmeleri için ihtiyaç duydukları esnekliği sağlamaya yardımcı olur. Kendiliğinden yayılan bileşikler karıştırılıp döküldükten sonra, düz olmayan zeminde düzleşecek ve kendi kendine tesviye için yerçekimini kullanacaktır.

Kendinden Yayılan Zemin Bileşenini Döşemek İçin Yapılması Gerekenler
Yeri temizle
Önce odadaki tüm mobilyaları, süpürgelikleri ve aletleri kaldırarak zemini hazırlamaya başlayın. Alanın tamamen temiz olması ve düzgün bir şekilde bitirilebilmesi için her şeyi odadan çıkarın. Ardından, iyice süpürünüz ve ardından bir elektrikli süpürge ile tekrar üzerinden geçerek yüzeyin tozsuz olduğundan emin olun. Zemin tamamen tozdan arındıktan sonra yüzey astarlanabilir.

Zemindeki Çatlakları Doldurun
Beton zemininizdeki büyük çatlakları bir dolgu ve sızdırmazlık maddesi ile doldurun. Beton dolgu şişesinin nozülünü çatlaklara koyarak ve çatlak tam olarak kapanana kadar dolguyu sıkarak kolaylıkla yapabilirsiniz. Alternatif olarak, dolguyu çatlağa bastırmak için bir mala kullanabilirsiniz. Daha fazla çalışmaya başlamadan önce, hazırlık çalışmalarına devam etmeden önce dolgu ve sızdırmazlık maddesinin kurumasını sağlamak önemlidir.

En iyi ipucu: Zemini astarlamadan ve üzerine tesviye macunu dökmeden önce çatlakları tamamen doldurmanız önemlidir, aksi takdirde gerekenden çok daha fazla düzleştirici kullanacaksınız çünkü tüm çatlaklara akacak ve bunları dolduracaktır.

Astarı uygulayın
Zemin hazırlandıktan sonra, astarı zeminin tüm yüzeyine yayarak yumuşak kıllı bir itme süpürgesi ile uygulama zamanı gelmiştir. İyice yaymak için, betonun gözeneklerine girmek üzere aşağı doğru basınç uygulayın. Zemin astarı iyice uygulandıktan sonra, yapışkan bir görünüme kavuşana kadar yaklaşık 3-24 saat kurumaya bırakılması önemlidir.

Bileşiği karıştırın
Bir kova kullanarak, kıvamı doğru olana kadar bileşiği bir karıştırma küreği ile karıştırın. Bu aşamada, en iyisi sadece gerekli sayıda şap çizgisi yapacak kadar karıştırmaktır. Bir seferde birden fazla torbayı karıştırmayın çünkü bileşiğin dökülebilir ve yayılabilir olması için yalnızca 15-30 dakikanız vardır. Bu işte her zaman bir ortakla çalışmanızı tavsiye ederiz çünkü bu, bir kişinin bir sonraki tesviye bileşiği partisini karıştırıp diğerinin döküp yayması anlamına gelir.

Beton Dengeleyicinin Kurumasına İzin Verin
Tüm beton zemin tesviye düzleştiricisi zemine yayıldıktan sonra, üreticinin talimatlarına göre kurumaya bırakma zamanı gelmiştir. Çoğu beton zemin tesviye bileşiği çabuk kurur, bu nedenle sadece 4 saat sonra üzerinde yürünebilir ve 24 saat sonra tamamen kurur. Daha sonra bu aşamadan sonra beton zemin üzerine başka tipte döşeme uygulayabilirsiniz.

Önemli ipucu: Zemin tesviye bileşiğinizin kuruma süresinin sıcaklığa ve neme bağlı olabileceğini unutmayın. Bu nedenle, kullandığınız zemin tesviye bileşiğinin türünü kontrol ettiğinizden ve üreticinin talimatlarını okuduğunuzdan emin olun.

Beton Zemin Tesviyesinin Faydaları
Kendiliğinden yayılan beton, polimer modifiyeli bir çimentodur, bu nedenle düzgün yerleştirme için büyük hacimlerde suya eklenmesine gerek yoktur.
Kendiliğinden yayılan beton, çok yüksek basınç dayanımına sahip pürüzsüz, düz yüzeyler oluşturmak için kullanılır.
Beton, ahşap, kontrplak veya seramik zeminlerin üzerine ve daha fazlasına monte edilebilir.
Hem mimarlar hem de ticari mülk sahipleri için en hızlı ve en yeni döşeme trendleri arasında.
Hızlı ve kolay kurulum.
Hipoalerjenik.
Hasarlı zeminlerde azalma ve onarım maliyetleri dahil olmak üzere beton zemin tesviyesinin birçok avantajı vardır. Bu nedenle, döşemelerinizin yapısal bütünlüğünü iyileştirmek ve herhangi bir pürüzlülüğü gidermek istiyorsanız, beton zemin tesviyesi tam da ihtiyacınız olan şeydir.

Son olarak hem sürdürülebilir hem de estetik açıdan hoş olan Self Levelling Tesviye Şapı işlerinde DEKO Metalik Epoksi Yapı Kimyasalları Sanayi ve Limited Şirketi ile iletişime geçerek tüm yer, ev, ofis, spor kompleksi, garaj, stüdyo, hastane, okul, fabrikalar, otoparklar ve daha fazlası için benzersiz döşeme çözümleri tasarlamaktan gurur duyuyoruz. E-postamız info@floorexepoksi.com yoluyla temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz.

DEKO Metalik Epoksi Yapı Kimyasalları Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

  • 0543 494 8409

  • info@floorexepoksi.com

  • Zafer Mah. Ekin Cad. 120.Sok. No:21/6 Esenyurt-İstanbul/Türkiye

  • Hafta İçi: 09:00 - 19:30 Arası.
    Cumartesi: 09:00 - 18:00 Arası.
    Pazar: Kapalı